Een nieuwbouwwoning, wat zijn hier de voor- en nadelen van?

Wilt u graag een huis kopen? En kunt u steeds maar geen woning naar wens vinden? In diverse gemeentes vinden vaak nieuwbouwprojecten plaats, wat heel interessant kan zijn. Een nieuwbouwwoning biedt namelijk meer voordelen ten opzichte van bestaande bouw. In dit blog vertellen wij u wat de voor- en nadelen zijn van een nieuwbouwwoning en hoe een
verhuis- en ontruimingsbedrijf u kan helpen om snel uw nieuwe woning te betrekken. Lees meer!

U heeft inspraak

Een groot voordeel van een nieuwbouwwoning is dat u inspraak heeft in de bouw en indeling van de woning. Zo kunt u uw droomhuis realiseren, nog voordat uw huis gebouwd is. Ook onhandige dingen, zoals verkeerd geplaatste elementen (stopcontacten, radiatoren, etc), kunt u hierbij voorkomen. Wanneer u verhuist naar uw nieuwe woning, hoeft u dan ook niets meer aan uw huis te veranderen. U heeft immers zelf uw badkamer en keuken kunnen uitzoeken. Dit scheelt u tevens weer tijd, die u dan kunt besteden aan andere zaken.

Nieuw, nieuwer, nieuwst

Een nieuwbouwwoning is, jawel, nieuw! Daarom is deze voorzien van de modernste technieken en is deze vaak ook energiezuiniger dan woningen in de bestaande bouw. De eerste jaren hoeft u nauwelijks onderhoud te verrichten, wat u weer bespaart in de kosten. Daarbij betaalt u ook geen makelaars-, overdrachts- en taxatiekosten.

Wat is het nadeel van een nieuwbouwwoning

Ondanks het feit dat u bij een nieuwbouwwoning veel kosten bespaart, komen er toch andere extra kosten kijken bij het kopen van een nieuwbouwwoning. Zo betaalt u bouwrente, bankgarantie en moet u zelf de tuin laten aanleggen. Ook het behangen en schilderen van uw woning doet u zelf. Het is echter ook niet onverstandig om een opleveringskeuring uit te laten voeren. Zo weet u zeker dat uw woning in perfecte staat en volgens de afspraken is opgeleverd. Dit kost tevens extra geld, maar zorgt ervoor dat u later niet voor nog grotere verrassingen komt te staan.

Kies voor een nieuwbouwwoning

Afgezien van het feit dat ook een nieuwbouwwoning extra kosten met zich meebrengt, weegt dit niet op tegen de voordelen van de kosten die u hiermee bespaart. Door de keuze te maken voor een nieuwbouwwoning, bespaart u ook tijd, die u weer kunt besteden aan andere belangrijke zaken. Ook kunt u de nieuwbouwwoning naar wens laten bouwen. Kortom, met een nieuwbouwwoning zit u goed!

Snel verhuizen naar uw nieuwe plek

Bent u van plan een nieuwbouwwoning te betrekken en wenst u snel te verhuizen? Denk dan eens aan het inzetten van een verhuis- of ontruimingsbedrijf. Op deze manier wordt u volledig ontzorgd en heeft u meer tijd over om andere belangrijke zaken rondom uw nieuwe woning te regelen. Wij wensen u veel succes bij de verhuizing naar uw nieuwbouwwoning!

Categorieën: Uncategorized

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *